Terugroep acties LEGO

Goed nieuws: sinds 2009 zijn er geen producten teruggeroepen!

Wij doen erg ons best om te zorgen dat kinderen veilig kunnen spelen en genieten van onze producten – dat is zelfs de belangrijkste drijfveer van de LEGO Groep. Daarom streven wij ernaar om geen enkel product te hoeven terugroepen. Zoals je hieronder kunt zien, hebben we dat doel sinds 2009 elk jaar bereikt. De teruggeroepen afstandsbediening uit 2009 verkopen we niet meer, net zo min als de vrachtwagen uit 2002 - maar de terugroep geldt nog steeds. Mocht jij zo’n afstandsbediening of vrachtwagen hebben: speel er alsjeblieft van nu af aan niet meer mee, en controleer op de onderstaande links of het speelgoed deel uitmaakt van de terugroepactie.

2009: 8879 LEGO Power Functions IR Speed Remote Control
2002: 3509 LEGO EXPLORE Super Truck

Meer informatie over de manier waarop wij LEGO® speelgoed zo veilig mogelijk maken, vind je op onze pagina Productveiligheid.

2009: Power Functions IR Speed Remote

We hebben zelf besloten om de Power Functions IR Speed Remote Control terug te roepen na 4 meldingen dat de afstandsbediening heet werd na het plaatsen van de batterijen. Er zijn geen verwondingen gemeld.

Tussen 8 april en 6 mei 2009 hebben we 997 exemplaren van deze afstandsbediening verkocht - hetzij apart (artikel 8879) of als deel van de sets Emerald Night Train (10194) en Power Functions (8882). Deze afstandsbedieningen waren alleen direct bij de LEGO Shop te koop (online of via de catalogus). Ze werden niet verkocht in winkels of detailhandels.

Is mijn afstandsbediening onderdeel van de terugroepactie?

Als je afstandsbediening niet in orde is, wordt hij heet, binnen 5 of 10 minuten nadat je hem voor het eerst aangezet hebt.

Wat moet ik doen als mijn afstandsbediening onderdeel is van de terugroepactie?


Neem contact met LEGO op voor een vervangende afstandsbediening.

Power Functions IR Speed Remote

2002: LEGO EXPLORE Super Truck Recall

Wij besloten zelf om de LEGO EXPLORE Super Truck 3509 terug te roepen, omdat de wielen kunnen losraken van de wielassen en een gevaar voor kinderen kunnen vormen.

De LEGO EXPLORE Super Truck werd gemaakt in 2002 en 2003. De 40 LEGO DUPLO steentjes verpakt in de cabine van de truck zijn geen onderdeel van de terugroepactie. Die zijn volkomen veilig voor kinderen van 18 maanden en ouder.

Is mijn Super Truck onderdeel van de terugroepactie?

Als je Super Truck er zo uitziet als op het plaatje, is hij onderdeel van de terugroepactie.

Wat moet ik doen als mijn Truck onderdeel is van de terugroepactie?

Speel van nu af aan niet meer met de truck. Download het formulier van de terugroepactie, druk het af en volg de aanwijzingen op – dan sturen wij je een cadeaubon van $15 om te besteden in de online LEGO Shop en in onze officiële LEGO Stores. Recycle de Super Truck zodra je het formulier hebt opgestuurd.