LEGO Helikopters en vliegtuigen, welke zijn de leukste?

LEGO Helikopters en vliegtuigen

Kruip in de huid van een piloot en vlieg ervandoor in de machtigste machines. Of je nu voor de supersnelle straaljager, de brandweer- en reddingshelikopter of het ninjavliegtuig gaat, je beleeft de spannendste avonturen in de lucht. Neem plaats in de cockpit en zoef ervandoor met een van de vele LEGO® vliegtuig- en helikoptersets. Dit zijn onze zeven favorieten 

Rijd tal van avonturen tegemoet met deze transporttruck met de nieuwe reddingshelikopter van de stad! De robuuste truck met gelede dieplader en uitklapbare waarschuwingslichten is klaar om naar de reddingsbasis te rijden of direct naar de noodsituatie te scheuren. Parkeer, laad de helikopter uit, zet de piloot in de cockpit en stijg op terwijl de bestuurder de situatie op de grond afhandelt. De helikopter heeft draaibare rotors en een opbergruimte voor de brancard.

LEES MEER >>> 

 

Blijkbaar kunnen hotdogs ook té heet zijn! De hotdogverkoper heeft zijn lekkernijen laten aanbranden en nu staat zijn vuilnisbak in brand. Hoog tijd om de LEGO® City brandweer en volledig uitgeruste helikopter in te schakelen om het vuur te blussen. De helikopter heeft draaibare rotors en een opbergruimte waar de brandweerlieden al hun spullen in kwijt kunnen. Zodra de situatie onder controle is, wacht er een beloning voor de brandweerman: een heerlijke hotdog – maar wel eentje die niet is verbrand!

LEES MEER >>> 

 

Jonge kinderen beleven samen met de DUPLO® vader en dochter een te gek vliegavontuur wanneer ze op pad gaan om hun familie en vrienden te zien. Help ze bij het boarden en haal de bovenkant van het vliegtuig af om ook binnenin te kunnen spelen of verken het vliegveld met de deur die open kan, de draaiende verkeerstoren en de bagageglijbaan. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is veilig landen!

LEES MEER >>>

 

Help! De energiecentrale staat in brand! Gelukkig is de LEGO® Reddingshelikopter in de buurt om de situatie te redden. Kinderen kunnen de LEGO vlammen op elkaar stapelen en zo één groot vuur creëren dat ze vervolgens kunnen blussen door met de kanonnen op de helikopter waterelementen af te schieten. Deze LEGO helikopterset bevat een supersnelle brandweermotor zodat Clemmons, de held uit de LEGO City tv-serie, zowel op wielen als door de lucht naar de noodsituatie kan zoeven. 

LEES MEER >>>

 

Wat is er beter dan een speelgoedvliegtuig? Een ninjavliegtuig! Met de schietende Rotsblok Blaster uit het vierde seizoen van de tv-serie LEGO® NINJAGO® kun je scènes uit de serie naspelen. Zo kun je het met de 8 wapens met veermechanisme aan de voorkant van het vliegtuig opnemen tegen de kwaadaardige Eyezor. De set bevat een cel waarin Lloyd gevangen wordt gehouden en het is jouw taak om je ninja-maatje tijdens een spannende en gewaagde reddingsmissie te bevrijden! 

LEES MEER >>>

 

De boeven moeten oppassen, want de helikopter uit de set LEGO® Politiehelikopter achtervolging komt er al aan om noodsituatie te redden. Met de LEGO City politiehelikopter, terreinwagen en misdaadbestrijders Sam Grizzled en zijn partner hebben kinderen alles wat ze nodig hebben om de boeven in de kraag te vatten wanneer ze er met hun truck en motorbike vandoor proberen te gaan. 

LEES MEER >>>

 

Het LEGO® passagiersvliegtuig is klaar om te landen. De acht verschillende minifiguren, waaronder zanger Poppy Starr uit de LEGO City Adventures tv-serie, staan al klaar om aan boord te gaan. Het enorme vliegtuig biedt plaats aan de piloot en passagiers, en er is zelfs ruimte voor de rode cabrio van Poppy. 

LEES MEER >>>

BEKIJK ALLE HELIKOPTERS EN VLIEGTUIGEN

 

Vind hier de perfecte speelgoedhelikopter en -vliegtuig 

Hoe blijven vliegtuigen in de lucht?

Er komt een moment dat je kleintje geen genoegen meer neemt met jouw imitatie van het geluid van een vliegtuigmotor. Zijn nieuwsgierigheid zal het winnen en hij zal meer over dit mysterie willen weten. Een snel en eenvoudig antwoord: De motoren of propellers van een vliegtuig creëren druk waardoor het vliegtuig naar voren beweegt. De vleugels zijn zo gekanteld dat ze lucht naar beneden duwen terwijl het vliegtuig naar voren beweegt, waardoor het vliegtuig dus omhoog gaat. (Graag gedaan.)

 

Hoe bouw je je eigen vliegtuig of helikopter?

Nu je je kind kunt uitleggen hoe een vliegtuig in de lucht blijft (zie hierboven), wil hij zijn pas vergaarde vliegtuigkennis misschien wel in de praktijk brengen en een van zijn eerder gebouwde vliegtuigen opnieuw bouwen. Of misschien wil hij zelfs wel zijn eigen vliegtuig maken met stenen, papier, stokjes of andere materialen. Ontdek wat andere vliegtuigliefhebbers hebben gemaakt!

 

Voor fans van speelgoedvliegtuigen van alle leeftijden

Welkom in de vip-steenlounge. Of je kind er nu van droomt om helikopter- of vliegtuigpiloot te worden, wil leren hoe een vliegtuig werkt of gewoon dol is op voertuigen en machines, hier vind je het perfecte cadeau en tickets voor de gaafste vliegavonturen. Vliegtuigliefhebbers van 1,5 tot 100,5 jaar oud kunnen hun eigen passagiersvliegtuigen, vrachtvliegtuigen en reddingshelikopters bouwen en besturen, en zelfs looping na looping maken met de klassieke propellervliegtuigen. Laat je inspireren door tien jaar vliegtuiggeschiedenis, ontwerp je eigen vliegtuig, speel ermee en stel hem tentoon. Je kunt je denkbeeldige boardingpass voor alle vliegavonturen gebruiken die je maar kunt bedenken.

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD