Alle LEGO sets met R2-D2 ooit uitgebracht door LEGO

Met de komst van de nieuwe LEGO 75379, is het leuk om alle versies van R2-D2 eens op een rijtje te zetten en wat achtergrond informatie te geven van de leukste robot uit het StarWars universum. De LEGO R2D2-sets zijn een must-have voor elke Star Wars-fan.

R2-D2 of R2 was een astromech-droid en tegenhanger van C-3PO. R2-D2 en C-3PO zijn twee van de weinige personages die in alle Star Wars-films voorkomen.

Achtergrond

R2-D2 is gemaakt door Industrial Automaton op Naboo in 33 BBY. Hij had C-3PO op Tatooine ontmoet nadat ze uit Naboo waren ontsnapt toen de blokkade hen achtervolgde. Na Tatooine en C-3PO te hebben verlaten, keerde R2-D2 terug naar Naboo. Hij zat op de Naboo Starfighter die werd bestuurd door Anakin Skywalker, die zijn meester werd.

Held van de Clone Wars

R2-D2 en C-3PO werden herenigd na het uitbreken van de Clone Wars on Geonosis in 22 BBY. Gedurende 3 jaar in oorlog gedroeg R2 zich vaak heldhaftig en redde zijn meester en Obi-Wan in verschillende missies. Een andere keer was toen Master Skywalker en Mace Windu samen met zijn Astro droid R8-B7 vastzaten in een Republic Cruiser die werd vernietigd door een jonge Boba Fett. Hij hielp ook Anakin en Obi-Wan bij de missie om kanselier Palpatine te redden. Nadat Anakin zich tot de duistere kant had gewend, werd zijn nieuwe eigenaar Raymus Antilles. Kort na 19 BBY werden de Antillen gescheiden van R2-D2 en C-3PO. De droids kregen in de daaropvolgende 19 jaar veel verschillende eigenaren.

Held van de opstand

In 0 BBY keerden ze terug naar het bezit van Raymus Antille. Maar Antilles werd kort daarna gewurgd door de Sith Lord Darth Vader. Dit gebeurde toen de Imperials de Tantive IV aanvielen. R2-D2 en C-3PO ontsnapten in een capsule naar Tatooine, waar ze de verloren zoon van Anakin, Luke, vonden. Nadat ze door Jawas waren gevonden en verkocht aan zijn oom, Owen Lars en zijn vrouw Beru. Luke ontdekte dat R2 een zeer belangrijke boodschap overbracht aan Obi-Wan Kenobi (die zijn naam veranderde in Ben) van prinses Leia Organa. Ook gaf ze hem de plannen over de Death Star, zodat de rebellen een manier konden vinden om deze te vernietigen. R2 was betrokken bij de Slag om Yavin toen zijn meester Luke de X-wing bestuurde en de Death Star vernietigde.

In 3 ABY, na de Slag om Hoth, ging R2 met Luke naar Dagobah om Yoda te vinden. Terwijl Luke werd getraind door de Jedi-meester, zag hij zijn meester X-wing in een rivier zinken. Luke probeerde het eruit te krijgen, maar hij had zijn training niet voltooid. Op weg naar Cloud City werd R2 afgesloten bij de hoofdingang waar Skywalker het opneemt tegen Darth Vader. Nadat ze uit Cloud City waren ontsnapt uit de Stormtroopers, hielp R2 C-3PO om zijn lichaam te repareren.

Een jaar later gingen R2 en 3PO terug naar Tatooine om Han Solo terug te halen van Jabba the Hutt. Toen ze zijn paleis binnengingen, had R2 een bericht naar Jabba. Nadat hun meester de Rancor had overleefd, had Jabba R2 drankjes geserveerd op zijn Sail Brage. Nadat ze Han terug hadden gekregen van Jabba, ging R2 met Luke terug naar Dagobah om zijn training te voltooien. In de Slag om Endor, toen hij Han en Leia hielp bij het openen van de stationdeur, was R2-D2 uiteindelijk in het Ewok-dorp om de overwinning van de rebellen te vieren.

Minifiguur

R2-D2 werd geproduceerd in drie varianten in LEGO: Klassieke stijl; Wit met witte koepel en blauw gedrukte details, nieuwe stijl; wit met een grijze koepel en blauw gedrukte details, of Star Wars: The Clone Wars-stijl; wit met een grijze koepel en blauwe gedrukte details in cartoonstijl

LEGO Technic R2D2

In 2002 werd een Lego Technic-model van R2-D2 uitgebracht. Het kreeg het label LEGO 8009 Technic R2-D2 en bestond uit 242 stuks. Het had elektronische functies en een draaiende kop. Ook de LEGO 65081 set samen met C3P-O is een leuke set!

Lego Mindstorms

in 1999 werd de LEGO 9748 Droid Developer Kit uitgebracht. Het bevatte verschillende modellen Star Wars-droids die met deze set konden worden gebouwd. Eén daarvan was een R2-D2-model.

LEGO Ultieme verzamelserie (UCS)

De LEGO 10225 UCS R2-D2-set. De Ultimate Collector's Series-versie van R2-D2 is veel groter dan het minifiguur. Het bestaat uit veel stenen en is gedetailleerder dan het minifiguur.

Met authentieke details en coole functies brengen deze bouwsets de geliefde astromech-droid tot leven. Beleef epische avonturen en bouw je eigen R2D2-model. Verzamel ze allemaal en breid je LEGO Star Wars-collectie uit! #LEGO #R2D2 #StarWars #Bouwsets #Avontuur #Verzamelen