LEGO Disney Personages

Groepsafbeelding Disneypersonages

Maak kennis met de personages

Met LEGO® | Disney kan je kind zijn of haar favoriete verhalen nabouwen en naspelen. Disneypersonages komen tot leven terwijl je kind de romantiek, het avontuur en de heldenverhalen naspeelt.

Assepoester

Na het overlijden van haar vader moet Assepoester als bediende werken voor haar gemene stiefmoeder en jaloerse stiefzussen. Toch blijft ze vriendelijk en vrolijk. Als een Goede Fee haar helpt om naar een koninklijk bal te gaan, ontmoet ze daar een prins. Het duurt niet lang voordat ze trouwen en Assepoester een prinses wordt.

Rapunzel

Als baby werd prinses Rapunzel door een gemene oude vrouw van haar ouders gestolen Ze zat 18 jaar opgesloten in een toren ergens ver weg, en in die tijd is haar prachtige, goudblonde haar heel, heel lang geworden. Met hulp van een knappe dief weet Rapunzel te ontsnappen, en ze gebruikt haar vrijheid om de wereld te leren kennen.

Jasmine

Jasmine is de dochter van de Sultan van Agrabah. Ze is een slimme en vastberaden prinses en vraagt zich vaak af wat zich buiten de muren van het paleis afspeelt. Oude regels bepalen dat ze nooit buiten de muren van haar koninklijke verblijf mag komen. Maar alles wordt anders als ze Aladdin ontmoet.

Aladdin

Aladdin is een bijdehante maar aardige jongen die moet zien te overleven op de straten van Agrabah. Door zijn armoede en zware levensomstandigheden voelt hij zich vaak niet de moeite waard. Dat verandert allemaal als hij prinses Jasmine tegenkomt en een magische lamp in handen krijgt, met een geest erin die hem drie wensen laat doen.

Ariël

Ariël is een mooie, jonge zeemeermin die hopeloos verliefd wordt op een mens, prins Eric. Ariël wil dolgraag bij Eric op het land kunnen leven en geeft haar mooie stem aan de zeeheks om in ruil daarvoor als mens door het leven te kunnen. De zeeheks bedriegt haar en smeedt een boosaardig plan, maar Ariël en Eric weten dat te voorkomen en redden het onderzeerijk, waarna ze trouwen.

Prins Eric

Prins Eric is een knappe prins die bijna verdrinkt als hij zijn hond probeert te redden van een brandend schip. Ariël, een mooie jonge zeemeermin, ziet hem en wordt onmiddellijk verliefd op hem. De gemene zeeheks probeert hen allebei uit te schakelen, maar Prins Eric is heel dapper en verslaat de zeeheks om zichzelf en Ariel te redden.
LEGO® | Disney Frozen personages

Elsa

Elsa van Arendelle heeft een magische gave om ijs en sneeuw te maken. Ze schaamt zich daarvoor en kiest ervoor om helemaal alleen te leven. Doordat ze haar gave onderdrukt, zorgt ze per ongeluk voor een eeuwige winter in Arendelle. Dankzij de hulp van haar zus Anna aanvaardt ze uiteindelijk wie ze is.

Olaf

Olaf is een magische sneeuwpop die ontstaat door de gave van Elsa om ijs en sneeuw te maken. Hij is leuk, aardig en heel grappig. Hij wil altijd niets liever dan zijn vrienden helpen, hoe dat ook voor hemzelf uitpakt. Olaf denkt dat hij de zomer geweldig zou vinden, maar hij heeft niet stilgestaan bij wat er dan zou gebeuren!
 

BEKIJK ALLE LEGO DISNEY SETS
HIER

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD