LEGO Fortnite-sets zijn ontworpen voor ‘display play’

LEGO Fortnite-sets zijn ontworpen voor ‘display play’

De vier aankomende LEGO Fortnite-sets zijn ontworpen met 'display play' in gedachten, in de hoop dat gamers ze kunnen laten zien terwijl ze spelen.

Als je kijkt naar de speelfuncties en inhoud van de vier LEGO Fortnite-sets die op 1 oktober uitkomen, dan heb je misschien wel geraden dat het publiek van Fortnite en de verschuiving van de LEGO Group naar gaming-sets hun ontwerp hebben beïnvloed.

Dit is nu bevestigd door het LEGO Fortnite-ontwerpteam, waaronder John Cuppage en Erik Jensen, in een recent rondetafelgesprek met Brick Fanatics en andere fanmedia. De LEGO Fortnite-sets zijn specifiek ontworpen voor 'display play', anders dan de meeste andere LEGO-modellen.

"Wat we ontdekten, is dat er veel verschillende soorten spel zijn en ons onderzoeksteam zit in een ander gebied waarmee we nauw samenwerken", vertelde Cuppage. "Ze hebben meer dan 100 verschillende speltypen en display play is er daar een van, ook al denk je er niet per se zo over.

"We weten dat kinderen op veel verschillende manieren spelen en we hebben ontdekt dat naarmate kinderen wat ouder worden, in de vroege tienerjaren, ze stoppen met dat traditionele spel, maar ze willen misschien nog steeds iets hebben dat hun passies en de IP's vertegenwoordigt waar ze echt van houden."

Ook werd er rekening gehouden met de manier waarop deze sets door het doelpubliek zouden kunnen worden gepresenteerd, wat al aanwezig is in de lifestyle-afbeeldingen van de vier sets.

"Omdat ze gamers zijn, vinden ze het ook leuk om veel coole dingen van de games die ze leuk vinden op hun bureau te hebben staan ​​terwijl ze LEGO Fortnite en dergelijke spelen," legde Jensen uit.

"We hopen dat we wat meer met een aantal van die oudere kinderen in contact kunnen komen," vervolgde Cuppage. "Ik was bij een aantal lifestyle-shoots voor deze lijn en zeg, 77073 Battle Bus, we hadden kinderen die de leeftijd weerspiegelden die we op de doos hebben staan.

 

“77070 Durrr Burger’s leeftijdsgrens is negen plus en zelfs negen plus is vrij oud vergeleken met sommige van onze andere thema’s, vooral sommige van de andere IP-thema’s die we hebben. We hebben Star Wars dat een beetje hoger mikt, maar als we denken aan Superheroes en sommige van de andere IP’s, mikken we op ongeveer zes, zeven en acht.”

De leeftijdsgrens van de LEGO Fortnite-sets varieert van negen plus voor 77070 Durrr Burger tot 77071 Supply Llama op 12 plus, terwijl 77072 Bone Peely een klasse apart is als een 18+ set. Deze vier LEGO Fortnite-sets blijken unieke toevoegingen te zijn aan het LEGO-portfolio en je kunt ze ophalen vanaf 1 oktober 2024. Pre-orders zijn echter nu geopend.

LEGO Fortnite sets 2024

Terug naar blog