Is LEGO veilig stpeelgoed?

We stellen ook vast dat geen enkele stof uit LEGO-elementen migreert, op welk zorgniveau dan ook, waarbij we er rekening mee houden dat kinderen tijdens het spelen LEGO-elementen in hun mond kunnen stoppen.

Waar zijn LEGO-elementen van gemaakt?

Het LEGO-systeem in Play omvat duizenden verschillende elementen gemaakt van een reeks verschillende plastic materialen. Het type materiaal dat wordt gebruikt om een element te maken, hangt af van hoe het samen met andere elementen moet worden gebruikt.

Sommige elementen moeten stevig zijn en een bepaald type plastic vereisen, terwijl andere flexibeler kunnen zijn en een ander type plastic vereisen. Een raam, een weelderig blad, een offroad-band of een goede oude muur van 2x4's, het zijn allemaal verschillende soorten plastic.

Eerst beoordelen wij…
We screenen wetenschappelijk onderzoek en wetgeving op updates en keuren alleen de veiligste grondstoffen goed voor onze nieuwe elementen.

Vervolgens testen wij...
We testen nieuwe LEGO-elementen en -producten door elk afzonderlijk LEGO-element aan verschillende chemische, fysieke, elektrische, hygiënische en ontvlambaarheidsveiligheidsbeoordelingen en -tests te onderwerpen.

Vervolgens maken wij…
En terwijl we nieuwe LEGO-elementen produceren, testen we voortdurend op kwaliteit en veiligheid, inclusief goedkeuring door derden indien nodig.

En dan luisteren wij...
En communiceer met kinderen en ouders om feedback te krijgen over hun speelervaringen.

 

Hoe wordt LEGO getest? LEES MEER >>>


We verzamelen lessen en wetenschappelijke ontwikkelingen van instellingen en brancheverenigingen. Decennia lang heeft de LEGO Groep het voorzitterschap bekleed van de Europese (CEN) en internationale (ISO) speelgoedveiligheidsnormeringscommissies.

We spelen ook een belangrijke rol in het ASTM International Toy Safety Committee in de VS, het Chinese National Technical Committee of Standardization for Toys en verschillende andere nationale standaardisatiecomités, waarmee we bijdragen aan het waarborgen van hoge veiligheidsnormen voor speelgoed.

LEGO-beestjes rennen van een heuvel met een vlag en een bal vast
Productveiligheid is belangrijk
Wij willen kinderen een zo veilig mogelijke speelervaring bieden. Daarom hebben we een niet aflatende focus op productveiligheid en eisen we dat onze producten een reeks strenge interne en externe veiligheidstests doorstaan.

We stellen veiligheidseisen voor speelgoed in elke LEGO-markt op en werken deze bij. Onze producten worden getest om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de strengste wereldwijde veiligheidseisen voor speelgoed, en deze in veel gevallen zelfs overtreffen. Deze omvatten eisen in Europese, Amerikaanse en mondiale speelgoedveiligheidsnormen.

LEGO-bouwsels, één met veel armen en een ander halfgebouwd geel beestje
En online veiligheid is ook belangrijk
Spelen is een cruciale manier voor kinderen om te leren en te groeien. Als merk dat draait om spelen, willen we ervoor zorgen dat het veilig is, zowel in de echte als in de digitale wereld. Daarom waren wij het eerste speelgoedbedrijf dat samenwerkte met UNICEF en nieuwe normen stelden in alles wat we doen.

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD