De geschiedenis van LEGO Speedchampions

Lego Speed Champions is een op autoracen geïnspireerd thema van Lego-bouwsets dat voor het eerst werd uitgebracht in 2015. Het biedt klassieke en moderne stijlen van bekende automerken. 

Overzicht

De productlijn van Lego Speed Champions richt zich op klassieke en moderne stijlen van bekende automerken. De serie bevatte Ferrari-, McLaren- en Porsche-modellen in de eerste release. Elke set is ontworpen door Lego Design Manager Chris Stamp. Het thema voegde later Audi, Bugatti, Chevrolet, Dodge, Ford, Jaguar, Mercedes-AMG, Lamborghini, Koenigsegg, Nissan, Pagani, Toyota, Aston Martin en Lotus toe. De lijn vormt het middelpunt van een uitbreiding uit 2019 voor de open-world racevideogame Forza Horizon 4.

In 2022 verklaarde The Lego Group dat het thema een 18+ (18 jaar en ouder) thema is dat niet het 18+ label draagt.

In april 2022 bouwde The Lego Group een levensgrote replica van de Ferrari 512 M uit 1970 met daarin 78.496 Lego-stukken. De Lego Group bouwde ook een levensgrote replica van de Ferrari F40 met 358.000 Lego-stukken en werd voor Legoland Californië geplaatst.

Ontwikkeling

Tijdens het ontwikkelingsproces van het Lego Speed Champions-thema besprak Lego Design Manager Chris Stamp het concept van het Lego Speed Champions-thema en legde uit: "Absoluut. De grotere schaal heeft ons in staat gesteld een nieuwe strategie te ontwikkelen, die er in essentie op neerkomt dat we de leeftijd vergeten. op de doos! We willen unieke bouwervaringen bieden die jongere bouwers opleiden en tegelijkertijd door oudere bouwers worden gewaardeerd. Dat is hoe we elk model benaderen, omdat er geen leeftijdsgrens is voor autoliefhebbers, zodat we oudere en moderne onderwerpen kunnen behandelen Wij richten ons uitsluitend op autoliefhebbers, van elke leeftijd." en vervolgde: "Het kleine formaat van de Speed Champions-auto's betekent ook niet dat ze gemakkelijk te bouwen moeten zijn. We hebben de serie beschreven als 'mini Creator Expert' en dat is eerlijk gezegd hoe we elke set benaderen. We voegen zoveel mogelijk details toe. mogelijk en streef altijd naar de grootst mogelijke nauwkeurigheid, zodat mensen hopelijk een Creator Expert- of 18+-ervaring krijgen, tegen een veel lagere prijs dan die thema's. Iets wat ik heb opgemerkt, zijn de verschillende verwachtingen en ontvangst van fans voor grotere modellen, zoals Modular Buildings of UCS sets, vergeleken met kleinere modellen. Mijn doel is altijd het verkleinen van de kloof tussen sets met verschillende schalen en het overbrengen van dezelfde ervaring als veel grotere sets, op een tiende van de grootte. "

Chris Stamp besprak een 1x2-tegel zonder bedrukking en legde uit: "We hebben dat geprobeerd, maar de koplampen zagen er te smal uit met rode tegels en we geven altijd prioriteit aan aandacht voor detail. Bovendien kennen we bij het ontwikkelen van de elementen niet altijd de kwaliteit van de uiteindelijke afdruk, dus er is soms een discrepantie tussen hoe we het product willen hebben en de productiecapaciteit." en vervolgde: "Eigenlijk was er tussen 2020 en 2021 een kleine verandering in de cockpitprint, waarbij kleine gaten verschenen langs de plooien van de elementen. De productie introduceerde deze gaten vanwege de noodzaak om een bepaald kwaliteitsniveau te garanderen. Ik heb dat niet gedaan Ik heb daar online enige discussie over gezien, maar het is iets dat we intern onderzoeken."

Chris Stamp besprak de introductie van op films geïnspireerde auto's en legde uit: "Terugkijkend op de ontwikkeling en richting van Speed Champions zijn we al uitgebreid met andere voertuigen dan supercars, waaronder de John Cooper Works-buggy, Lamborghini Urus en de Ford Bronco Dakar-racer. In wezen bestaat de identiteit van het thema uit verzamelbare, IP-gestuurde voertuigen met acht noppen die allemaal op schaal zijn als ze samen worden tentoongesteld. Er zijn werkelijk geen grenzen aan wat we kunnen doen, zolang ze maar aan die flexibele parameters voldoen. " en vervolgde: "Op persoonlijk vlak ben ik een grote filmfan, dus ik ben de afgelopen drie jaar bezig geweest met het maken van deze voertuigen. Bovendien is niet iedereen die van auto's houdt geïnteresseerd in racen, dus het introduceren van een aantal herkenbare filmvoertuigen voelde aan als volkomen natuurlijk voor mij. Het vergroten van de aantrekkingskracht van het thema, zonder te verliezen wat we al hebben opgebouwd, is nooit een slechte zaak."

Lancering


Het thema Lego Speed Champions werd gelanceerd op 1 maart 2015. De Lego Group kondigde een samenwerking aan met Ferrari, McLaren, Mercedes en Porsche. Als onderdeel van de marketingcampagne bracht The Lego Group zes sets uit, gebaseerd op raceauto's. Elke set bevatte verschillende racewagens zoals Ferrari, McLaren, Mercedes en Porsche. De sets zijn voornamelijk ontworpen voor kinderen van 7 tot 14 jaar oud.Bouwsets

In 2015 bracht The Lego Group zeven iconische sets uit in de nieuwe Speed Champions-lijn: de LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder, Ferrari 458 Italia GT2, F14 T & Scuderia Ferrari Truck, Porsche 911 GT Finish Line en de McLaren Mercedes Pit Stop. Zeven sets - negen voertuigen, waaronder de Ferrari-transporttruck en de twee Porsche 911 GT's in de Finish Line-set.

In 2016 stond het thema geheel in het teken van muscle cars, met de Ford Mustang, Chevrolet Corvette en Chevy Camaro. Het omvatte ook een Ford Model A Hotrod en F-150 Raptor, evenals LMP-raceauto's van Audi en Porsche.

In 2017 keerde het thema Lego Speed Champions terug naar Formule 1-auto's van Ferrari en het kampioenschapswinnende Mercedes AMG Petronas-team.

In 2018 omvatte het thema meer Ferrari- en Porsche-raceauto's, waaronder de auto die het ronderecord op de Nürburgring vasthield, de Porsche 919 Hybrid. De lijn omvatte ook een Ford Mustang uit 1967. Er zijn echter geen nieuwe merken toegevoegd.

Voor 2019 keerde het thema terug, met een nieuwe focus op het opnemen van nieuwe merken in de collectie: Dodge en Mini.

Eind 2019 kondigde Design Lead Chris Stamp aan dat alle 2020+ Speed Champions-sets zouden worden opgeschaald naar 8 noppen breed ten opzichte van de vorige standaard van 6, om zich te concentreren op nauwkeurigheid. Chris Stamp legde uit: "Ik zit al vanaf het begin bij Speed Champions. Ik ontwikkelde het concept in 2014 voor de lancering van 2015, maakte vier van de zeven producten voor die lancering, ik was de enige ontwerper voor de lancering van 2016 en ontwikkelde daarna veel van de conceptmodellen voor de derde lancering toen ik ging werken aan NINJAGO en daarna aan The LEGO NINJAGO Movie." en vervolgde: "Toen kwam ik terug voor deze lancering, als Design Lead voor 2019, zodat ik in kaart kon brengen wat het assortiment was. Er waren een paar auto's waarvan we meteen wisten dat we ze wilden, we wisten dat we de Mini wilden omdat we al een tijdje in gesprek waren met Mini, de McLaren die we wilden, omdat ik de Senna drie jaar geleden al had gezien toen het nog een kleimodel was. Terugkomend op het thema Speed Champions, het was eigenlijk een behoorlijk gehaast proces, we had niet echt tijd om aan al deze verkenningen te beginnen."

De sets voor 2020 omvatten een Lamborghini Huracan Super Trofeo en Nissan GTR Nismo, evenals geïntroduceerde elektrische voertuigen met Formule E en Jaguar. De prijzen stegen ook met de schaalverschuiving.

In januari 2020 werd een polybag-set uitgebracht van de Lamborghini Huracan Super Trofeo. Begin 2021 volgden nog 2 sets, McLaren Elva en Aston Martin Valkyrie AMR Pro.

In juni 2021 werden zes Lego Speed Champions-sets uitgesteld tot de zomer, wat speculatie onder fans veroorzaakte dat het thema was geannuleerd. In het assortiment bevinden zich een Dodge Charger T / A uit 1970, Top Fuel Dragster, Toyota Supra, Corvette C8.R en Koenigsegg Jesko.

In maart 2022 werd de collectie uitgebreid met 5 nieuwe sets Ferrari 512 M, Lotus Evija, Lamborghini Countach, Mercedes-AMG F1 W12 E Performance, Mercedes-AMG Project One, Aston Martin Valkyrie AMR Pro en Aston Martin Vantage GT3. 

In juni 2022 werden op 1 augustus 2022 twee nieuwe sets van James Bond's Aston Martin DB5, gebaseerd op de James Bond-franchise, en Dominic Toretto's Dodge Charger R/T uit 1970, gebaseerd op de Fast & Furious-franchise, uitgebracht. De Aston Martin DB5-set van James Bond bestaat uit 298 onderdelen en 1 minifiguur van James Bond. Inclusief meerdere kentekenplaten om te wisselen. De Aston Martin DB5-set bevat geen gadgets. Dominic Toretto's Dodge Charger R / T-set uit 1970 bestaat uit 345 onderdelen en 1 minifiguur van Dominic Toretto. Chris Stamp gaf commentaar op het nieuwe subthema 'Iconische film- en tv-voertuigen' door te zeggen: "Om eerlijk te zijn, het is slechts een uitbreiding van het algemene LEGO Speed Champions-thema en daarmee bedoel ik een 8-module brede IP-voertuigcollectie. Ik wil geen voertuigen uitsluiten. Hoewel ik geneigd ben te denken dat het in wezen een verzameling voertuigen is, maar dat is niet alles wat het zou kunnen zijn! Als de fans deze iconische film- en tv-voertuigen en de sets goed ontvangen, dan kunnen we zal waarschijnlijk meer toevoegen aan de collectie."

In januari 2023 werd een nieuwe set uitgebracht genaamd Brian O'Conner's 2 Fast 2 Furious Nissan Skyline GTR (R34), gebaseerd op de 2 Fast 2 Furious-film. De set bestaat uit 319 onderdelen en 1 minifiguur van Brian O'Conner. Chris Stamp reageerde op de 2 Fast 2 Furious Nissan Skyline GTR (R34)-set door te zeggen: “Ik wil benadrukken dat de Speed Champions-serie voor films en televisie niet de Fast & Furious-serie wordt! We willen de meest iconische onderwerpen kiezen en er zouden er waarschijnlijk drie of vier uit Fast and Furious kunnen zijn, maar het was slechts incidenteel dat twee van onze eerste drie filmauto's uit dezelfde franchise komen. Universal was geweldig om mee te werken en het is ook de twintigste verjaardag van 2 Fast 2 Furious in 2023, dus de Nissan Skyline was de perfecte keuze.” Chris Stamp kondigde ook aan dat Speed Champions-sets bedrukte stoelen zouden bevatten en legde uit: “Wij inclusief gedecoreerde stoelen zoals we deden op de [76902 McLaren Elva], omdat de racestoel behoorlijk iconisch is voor deze auto.” en vervolgde: "Als je Brian in de auto ziet, is het niet alleen de buitenkant die helemaal blauw en grijs is, maar ook het interieur, dus we hebben geprobeerd dat ook vast te leggen."

In januari 2023 werd aangekondigd dat vier nieuwe sets genaamd Ferrari 812 Competizione, Pagani Utopia, Porsche 963 en McLaren Solus GT & McLaren F1 LM op 1 maart 2023 zouden verschijnen. Chris Stamp besprak een Plate Special 1 x 1 x ⅔ Half Circle met Stud aan Side en legde uit: "Dit is een element dat al een paar jaar op onze bucketlist stond", en vervolgde: "We hebben eigenlijk niet zoiets, tenzij je een Erling [1×1 koplampsteen] zijwaarts legt op zijn rug. Met deze nieuwe steen kun je een stijl aan de zijkant krijgen op twee platen hoog in een moduleruimte van 1 x 1."

Chris Stamp besprak het chassis 6x12x1 1/3 en het spatbord 2x4x2 en legde uit: 'Deze twee elementen gecombineerd kunnen we de auto’s nog lager en dichter bij de wielen maken, zoals je kunt zien bij de Pagani. Ik denk dat dit een echte gamechanger is voor LEGO Speed Champions. Ik ben erg enthousiast over wat mensen denken en hoe ze daarop reageren."

Vóór de release van het dubbele pakket McLaren Solus GT en McLaren F1 LM vierde The Lego Group 60 jaar McLaren Automotive en richtte ingenieur Bruce McLaren McLaren op.

McLaren-hoofdontwerper Goran Ozbolt verklaarde: “Aangezien 2023 het 60-jarig jubileum markeert van McLaren en de passie van onze oprichter om de ultieme supercars te creëren, vonden we dat dit de perfecte gelegenheid was om samen te komen met de LEGO Group en enkele van de iconische McLaren-straatauto’s te vieren waarvan ontwerpen zijn voortgekomen uit die visie,” en vervolgde: “Samen met LEGO Speed Champions hebben we ons eerste McLaren dubbelpakket ooit gemaakt, met de iconische McLaren F1 LM en onze nieuwste circuitgerichte hypercar, de Solus GT, waarvan er slechts 25 zullen worden gemaakt. verkocht aan klanten en die oorspronkelijk is gemaakt als conceptauto voor een videogame. Welke leeftijd je ook hebt, je kunt plezier hebben met h