Hoe onderscheidt je echt van nep LEGO?

Regelmatig krijgen we de vraag "Hoe onderscheid je echt van nep LEGO?"

Een paar maanden geleden kreeg ik een zak met Technic-onderdelen verkocht en hoewel ik nu ongeveer 5 jaar in de LEGO-scene zit, kon ik niet meteen zien dat ik een heleboel nep-onderdelen had laten maken die opzettelijk waren gemaakt om me te misleiden! Sindsdien heb ik geleerd dat het kennen van de LEGO-systeemstenen me niet voorbereidde op de vaardigheden om Technic-onderdelen te identificeren. Ik was verheugd te zien dat Steve Tan deze gids heeft samengesteld om het verschil tussen LEGO- en niet-LEGO-onderdelen te helpen onderscheiden.

 

Nep Lego versus echte Lego (bijgewerkt op 5 mei 2019)Algemene onderdelen van LEGO Technic Hoe u het verschil kunt zien door de onderdelen in detail te controleren en te vergelijken


Ik had onlangs de kans om een ​​partij nep Lego te vergelijken met echte Lego. Vergelijking wordt alleen gedaan voor Lego Technic-stukken, want dat is wat ik heb. Conclusies werden getrokken op basis van mijn eigen beperkte begrip, en ook de stukken die ik heb, met veel hulp van Sariel's Lego Technic-boek.Ik heb een beetje kennis van kunststof spuitgieten en zal wat terminologie gebruiken om de verschillen uit te leggen.

Gating - Waar de mal (hot runner of normale runner) van het onderdeel scheidt.

Holte - Het deel van het spuitgietgereedschap dat aan de machine is bevestigd.

Kern - Het andere deel van het spuitgietgereedschap dat overeenkomt met de holte.

Schuif – Een ander deel van het gereedschap dat in een andere richting beweegt dan de kern en de holte, om ondersneden te maken.

Scheidingslijn - Een zichtbare lijn waar de kern/holte/schuif van de tooling scheidt. Goed ontworpen en goed onderhouden mallen produceren een zeer minimale scheidingslijn.

Knippert - Overtollig materiaal veroorzaakt door onvolledige/mismatch van de gereedschapsonderdelen.

Er zullen waarschijnlijk enkele fouten zijn, maar laat het me weten zodat we er allemaal van kunnen leren.

Dit is geen uitgebreide gids en er zullen andere manieren zijn waarop nep-Lego kan verschillen van de echte Lego.

 

Nep Lego versus echte Lego: samenvattingVoor de meeste Lego Technic-onderdelen is het mogelijk om nep van echte Lego te onderscheiden, omdat er meestal het Lego-logo op de echte onderdelen is gegoten.


Sommige verschillen (vervalsingen van lage kwaliteit) zijn heel duidelijk, terwijl andere (vervalsingen van hogere kwaliteit) meer onderzoek vereisen voordat de verschillen kunnen worden gezien.


Assen vormen het grootste probleem, omdat op sommige echte Lego-assen het Lego-logo niet is gegoten.


Voor sommige onderdelen zijn alleen tijdens een vergelijking de verschillen te zien. Op zichzelf zullen de nep-Lego-onderdelen er niet nep uitzien, tenzij je het echte Lego-onderdeel heel goed kent.


Merk op dat al deze vergelijkingen gebaseerd zijn op mijn eigen observaties, met behulp van de onderdelen die ik heb. Ik weet zeker dat er andere verschillen zijn met andere nep-Lego-onderdelen, omdat er veel verschillende bronnen zijn van nep-Lego-onderdelen uit verschillende mallen.


De reden dat ik deze vergelijkingsgids heb gemaakt, is om echte Lego-fans te helpen, om ervoor te zorgen dat ze originele Lego-onderdelen krijgen als ze uit tweedehands bronnen kopen. Het is zeker niet bedoeld om nep-Lego te promoten.

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD