LEGO eert Meester Bouwer Dagny Holm met een speciale set

Onlangs werd een nieuwe sets geïntroduceerd die helaas voor 2TTOYS alleen maar leverbaar zal zijn via de LEGO winkel bij LEGO House. Maar toch is de introductie ervan het vermelden waard!

Dit is de set 40503 Dagny Holm - Master Builder, waarover al enkele maanden geruchten gingen. Als je toevallig langskomt bij het LEGO House in Billund, kun je de nieuwe set kopen! De 1068 onderdelen kosten in totaal 599 Deense kronen, dat is zo'n 80 euro

Wie is Dagny Holm?

Dagny Holm werd geboren op 18 mei 1916 als nicht van LEGO-oprichter Ole Kirk Christiansen. Ze begon haar carrière bij LEGO op haar 19e verjaardag als onderdeel van een stage van drie maanden. Ze woonde de volgende 25 jaar in Kopenhagen, waar ze een opleiding klassieke beeldhouwkunst volgde. In 1961 keerde ze terug naar Billund als LEGO-modelbouwer. Vanwege haar talent kreeg ze de verantwoordelijkheid voor alle LEGO-modellen in LEGOLAND Park in Billund, dat in 1968 werd geopend. Dagny Holm ging op 70-jarige leeftijd met pensioen. De bouwmeester overleed op 1 maart 2004.

Lego huis

De nieuwe Dagny Holm LEGO House exclusieve set toont de bouwmeester aan haar ontwerptafel. Op de achtergrond zie je naast een kast een selectie van meerdere modellen voor LEGOLAND Miniland. De tafel is middels een mechanisme in hoogte te verstellen. Als speciaal eerbetoon aan de diensten van Dagny Holm aan Miniland is het model in de desbetreffende Miniland-schaal gehouden. De set is ontworpen door Stuart Harris en LEGO ontwerper Markus Rollbühler.

Setnummer: 40503
Benaming: Dagny Holm - Meesterbouwer
Aantal onderdelen: 1068
Releasedatum: 01 maart 2022
Beschikbaarheid: exclusief bij LEGO House Billund
Aanbevolen leeftijd: 10+
Adviesprijs: 599 DKK (ongeveer 80 euro)

  • LEGO sets van TV series

    LEES MEER 
  • LEGO® sets voor volwassenen die garant staan voor een ontspannende bouwervaring

    LEES MEER 
  • Ontdek de machtige machines van LEGO Technic

    LEES MEER