LEGO sets uit films, 2TTOYS weet het

In de loop der jaren is LEGO meer dan alleen speelgoed geworden. Door zijn diversiteit en creativiteit is het een educatief instrument, een artistiek medium en een technologische innovatie geworden. Vandaag de dag blijft Lego zijn Lego-sets ontwikkelen en veranderen, vooral omdat steeds meer sets gebaseerd zijn op films.

Lego heeft samengewerkt met enkele van de grootste filmfranchises om sets te maken die fans van alle leeftijden aanspreken, zoals LEGO Starwars en The Lord of the Rings. Ze hebben nieuwe manieren gecreëerd voor fans om zich bezig te houden met hun favoriete films door klassieke personages en scènes tot leven te brengen in de vorm van Lego stenen in film. In deze gids laten we je kennismaken met de beste Lego sets gebaseerd op films. Lees verder om deze sets van dichtbij te bekijken en ontdek wat ze uniek maakt.

1. LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell

De eerste Lego® The Lord of the Rings Set werd uitgebracht in 2012, en de Lego The Lord of the Rings 10316 Rivendell was de laatste toevoeging aan het thema. Het is een prachtige en uitgebreide set geïnspireerd op de legendarische elfenstad Rivendell uit de epische fantasyroman The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien.

Rivendel, ook bekend als Imladris, is een verborgen vallei in de uitlopers van het Nevelgebergte en dient als toevluchtsoord voor de Elfen. De Lego The Lord of the Rings 10316 Rivendell geeft nauwkeurig de geest van het kasteel weer met zijn complexe en zorgvuldige uiterlijk.

Deze set is voor Lego liefhebbers en fans van de Lord of the Rings boeken en films. De set bevat maar liefst 6.167 stukjes en is daarmee de grootste Lego Lord of the Rings set tot nu toe. In onze Overzicht van Lego The Lord of the Rings

LEGO 10316 Rivendel vind je meer informatie over deze set.

2. LEGO Harry Potter 71043 Kasteel Zweinstein

Het detailniveau van de LEGO Harry Potter 71043 Kasteel Zweinstein is verbazingwekkend. Met maar liefst 6.020 stukken kan het iconische kasteel van Zweinstein worden gebouwd, compleet met torens, torentjes, klaslokalen en nog veel meer. Het kasteel heeft ingewikkelde stenen muren, ramen en torentjes, maar ook interieurdetails zoals de Grote Zaal, het lokaal voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten en de gemeenschappelijke ruimte van Gryffindor.

Een van de beste dingen aan het Lego Zweinstein Sets is de mate van aanpassing die ze toestaan. Fans van de Harry Potter-films kunnen de Lego Harry Potter 71043 Kasteel Zweinstein ontwerp hun eigen versie van Zweinstein door het kasteel opnieuw in te delen en te ontwerpen. Een boekje met details over het ontwerp van het kasteel en interessante informatie over de personages uit de serie is ook inbegrepen in de set.

Met alle ingewikkelde kenmerken die het Kasteel Zweinstein Omdat het zo'n belangrijk onderdeel is van het Harry Potter universum, hebben de ontwerpers van de set zeker veel tijd en moeite gestoken in het namaken ervan. 

3. LEGO Star Wars 75313 AT-AT

Een van de beroemdste voertuigen uit de Star Wars saga is de AT-AT, de All Terrain Armoured Transport. De AT-AT is een zwaar bewapend en gepantserd transportvoertuig dat wordt gebruikt om troepen en uitrusting over het slagveld te vervoeren. Het was voor het eerst te zien in de Star Wars film "The Empire Strikes Back".

Der Lego® Star Wars 75313 AT-AT heeft de AT-AT met zijn vier poten en slanke, dreigende uiterlijk nauwkeurig nagebouwd. Deze set wordt beschouwd als een van de beste Lego sets gebaseerd op films vanwege het iconische ontwerp, het hoge detailniveau en de geavanceerde constructie.