Een nostalgische terugblik op retro LEGO® computergames uit de jaren 90

Kinderen van tegenwoordig. Ze hebben geen idee hoe goed ze het hebben. Tenminste wat LEGO® videogames betreft.

Ik leg het je even uit.

Beeld je een kind in. Zijn naam is Billy. Billy’s eerste ervaring met LEGO videogames was LEGO Marvel Super Heroes. Billy zit lekker op de bank. Zijn geluk kan niet op terwijl hij als Iron Man of Hulk of Spiderman op verkenning is in Manhattan, met in zijn achterhoofd de gedachte “Ik weet zeker dat LEGO videogames makkelijk waren om van te genieten, hahahaha.”

Nou, wees daar maar niet zo zeker van, denkbeeldige knul die we ons net ingebeeld hebben.

Je zit op een stenen troon die ONS heel wat bloed, zweet en tranen gekost heeft om te bouwen. Wij, die honderden jaren geleden, eind jaren 90, duizenden uren de originele LEGO videogames gespeeld hebben. Een prehistorisch tijdperk, toen ‘intuïtieve gameplay’ even vreemd in de oren klonk als fidget spinners of bakwedstrijden op televisie.

En weet je wat, Billy? We vonden het fantastisch. We stonden er meer versteld van dan jij, met je graphics en games die niet constant vastlopen, je ooit zou kunnen inbeelden.

Vier samen met ons de 25e verjaardag van LEGO Games en maak kennis met drie van de meest iconische (en beruchte) eerste LEGO videogames.

LEGO Racers (1999)