LEGO Batman, alle sets

Batman (Bruce Wayne) is een populair DC Comics-personage dat inspiratie heeft opgeleverd voor talloze sets, minifiguurvarianten en andere LEGO-producten en -media, waaronder een reeks videogames en een bioscoopfilm. Oorspronkelijk uitgebracht in 2006 als onderdeel van het gelijknamige Batman-thema, is Batman sindsdien te zien in sets van DC Comics Super Heroes, The LEGO Movie, Dimensions, The LEGO Batman Movie, DUPLO en Juniors. Naast deze uitgebreide verzameling sets heeft Batman ook LEGO-versies van zijn bondgenoten in de Bat Family en Justice League meegebracht, plus veel van de schurken die zijn Rogues Gallery samenstellen, van beroemde aartsvijanden zoals The Joker en Mr. Freeze tot obscure vijanden zoals King Tut en Polka-Dot Man.


Will Arnett vertolkt Batman/Bruce Wayne in de spin-offs van The LEGO Movie. Troy Baker vertolkt Batman in de LEGO DC Comics Super Heroes-reeks van direct-to-DVD-films, maar ook in LEGO Batman 2: DC Super Heroes, LEGO Batman 3: Beyond Gotham en LEGO Dimensions; de laatste ziet zijn versie van Batman interactie met die van Will Arnett. Over het verschil tussen de klassieke DC Comics Batman en LEGO Batman zei Chris Miller, co-regisseur van The LEGO Movie: "[Batman] is een beetje egoïstischer en meer betrokken bij zichzelf dan andere dingen waarin we hem hebben gezien. einde, hij is nog steeds een held en doet het juiste en is een badass." [1]


Batman minifiguren gebruiken een speciale kapvorm die in twee varianten verkrijgbaar is: lange oren en korte oren. Het type met lange oren werd geïntroduceerd op de eerste Batman-minifiguren en in 2012 opnieuw gevormd met slankere oren. De versie met korte oren werd voor het eerst uitgebracht in 2015 en wordt sindsdien voornamelijk gebruikt in het Super Heroes-thema. Alle kappen passen op het hoofd van een minifiguur, zodat de ooggaten daadwerkelijk doorschijnen naar het voorhoofd van de minifiguur. Om het witte "stripboek"-oogeffect te bereiken, is het hoofd van de minifiguur eronder bedrukt met een hoofdband of een bril die in lijn ligt met de ogen van de kap. Batman-figuren gebaseerd op het personage zoals afgebeeld in The LEGO Movie en The LEGO Batman Movie vertegenwoordigen de overdreven persoonlijkheid van Batman door cartoonachtige ogen op de hoofdband te printen om te combineren met gekke gezichtsuitdrukkingen eronder. De versie met korte oren heeft geen voorgevormde kinband zoals de versie met lange oren, dus Batman-figuren die het gebruiken, hebben de neiging om hun gezicht op een hoofd te laten drukken dat overeenkomt met de kleur van de kap, wat er meestal toe leidt dat Batmans huidskleur donkerder is dan de gebruikelijke lichte nougat.

Over het algemeen zal Batman's kleurenschema de zwarte of aardeblauwe kap, cape, handschoenen en soms trunks en laarzen contrasteren met de lichtere spandex/pantser eronder, hoewel soms elk deel zwart is. Zelfs in deze gevallen zullen het vleermuissymbool en de gereedschapsriem meestal helder of metaalachtig zijn om wat kleur te geven. Dit is een mengeling van nieuwigheid en "Super Suit"-varianten die over het algemeen helderdere kleurenschema's gebruiken, maar de kap en cape zijn nog steeds typisch donkerder dan de rest van het kostuum.

Daarnaast heeft Batman ook een geschulpte cape die om zijn nek past. Dit wordt soms verwisseld voor een jetpack die een paar vleermuisvleugels imiteert. Op zijn borst zal een vleermuis-symbool worden gedrukt en een utility-riem boven zijn middel. Minifiguren uit de The LEGO Batman Movie-lijn gebruiken over het algemeen een speciaal stuk voor de riem in plaats van afdrukken. Een gespierd patroon siert de meeste strip- en tekenfilmfiguren, terwijl sommige live-actionversies, met name die gebaseerd op The Dark Knight Trilogy, kiezen voor een gepantserde look.

De Batman-figuren die deel uitmaken van de Mighty Micros-lijn, zoals de LEGO Movie-versies, bevatten gekke gezichtsuitdrukkingen, maar gaan zelfs nog verder in het creëren van een cartoonachtige look door het printen te vereenvoudigen tot niets meer dan een vergroot vleermuissymbool en een blokvormige riem en het vervangen van de normale benen van volledige grootte met kleinere benen die worden gebruikt voor korte personages zoals Yoda en The Penguin.

Batman is ook uitgebracht als DUPLO figuur in verschillende kleurvarianten en als LEGO Games microfiguur.

Batman heeft in de loop der jaren talloze accessoires gebruikt, maar de meest voorkomende zijn een batarang en een grijper.

In de videogames
Batman verschijnt voor het eerst in LEGO Batman: The Videogame waar hij slechts één variant heeft, identiek aan de zwart-grijze variant van het originele Batman-thema. Hij is echter in staat om in totaal vier Super Suits te krijgen die hem extra krachten geven. Batman's vaardigheden in elk van deze kostuums zijn:

LEGO Batman

Na een massale uitbraak uit Arkham Asylum moeten Batman en Robin vijftien schurken voor het gerecht brengen. Samen voorkomen ze dat The Riddler, Two-Face, Poison Ivy, Mr. Freeze en Clayface de Gotham Gold Reserves beroven. Vervolgens voorkomen ze dat The Penguin, Catwoman, Bane, Killer Croc en Man-Bat de stad belegeren met een leger van Penguin Minions. Ten slotte redden ze commissaris Gordon, verslaan ze Harley Quinn, The Scarecrow, Mad Hatter en Killer Moth en redden ze de stad van het lachgas van The Joker.

LEGO Batman 2

Bruce Wayne's Man of the Year-prijs wordt gestolen door The Joker. Nadat Joker is verslagen door Batman en Robin, komt Superman te laat om hulp te bieden, tot ergernis van Batman. Kort daarna waarschuwt Martian Manhunter Batman voor een nieuwe massale uitbraak uit Arkham. Terwijl Batman en Robin de ontsnapte criminelen oppakken, realiseren ze zich dat Joker ontbreekt en concluderen ze dat hij is uitgebroken door Lex Luthor. Op zoek naar Joker, onderzoeken Batman en Robin Ace Chemicals, maar Joker is al vertrokken met de chemicaliën die nodig zijn om synthetisch Kryptonite te maken. Er ontstaat brand, waardoor het Dynamic Duo in de val wordt gelokt, maar ze worden gered door Superman. Ondanks dit weigert Batman nog steeds om hem erbij te betrekken. Batman en Robin infiltreren een LexCorp Juggernaut om de synthetische Kryptonite te stelen ten koste van Joker die de Batmobile vernietigt, maar verdere analyse laat zien dat het ongevaarlijk is. Terwijl Batman het opsluit met de rest van zijn Kryptonite als een noodgeval voor het geval Superman kwaadaardig wordt. Echter, een tracking baken op de nep Kryptonite stelt Joker en Lex in staat om de Batcave te infiltreren, wat resulteert in de vernietiging van de Bat-bike, Batwing en Batboat. Terwijl de schurken de echte Kryptonite stelen, plaatsen ze bommen om de Batcave te vernietigen. Eindelijk geeft Batman toe aan Robins suggestie om Superman te bellen om hen te redden. Samen gaan Batman en Superman naar LexCorp terwijl Robin achterblijft om de beschadigde voertuigen te repareren.

Terwijl ze bij LexCorp zijn, ontdekken Batman en Superman een grote Joker-achtige robot op weg naar Gotham, ontworpen om een ​​geestverruimend gas uit te stoten dat Lex en Joker over de Verenigde Staten zullen verspreiden om mensen te overtuigen om Lex tot president te kiezen. Batman en Superman proberen het te vernietigen voordat het de stad kan bereiken, maar Lex verzwakt Superman met Kryptonite. Terwijl Superman langzaam zijn kracht herwint, worden ze door de robot neergeslagen en ondergronds de metro in gedwongen. Superman gaat voorbij Joker naar het stadhuis en vernietigt de gas-emitterende bloem op de robot, waardoor Lex wordt verijdeld en de robot tekeer gaat.


Terwijl Superman tegen de robot vecht, arriveert Robin in een veelkleurige Batmobile die immuun is voor de technologie van Lex. De robot jaagt Batman en Robin door de stad, terwijl Batman zo rijdt dat het spoor van Kryptonite dat de robot achterlaat, lijkt op het gezicht van Joker in een afbeelding die groot genoeg is om gezien te worden vanuit de Justice League Watchtower. Realiserend wat dit betekent roept Martian Manhunter Wonder Woman, Green Lantern, The Flash en Cyborg naar Gotham. Terwijl de robot de fundering van Wayne Tower vernietigt terwijl Lex besluit wraak te nemen op Bruce Wayne voor het winnen van de Man of the Year-prijs, houden Superman en Wonder Woman hem op zijn plaats terwijl Batman, Robin, GL, Flash en Cyborg de robot aanvallen en kloppen. het vanaf de bovenkant van het gebouw.


Batman, Robin en de Justice League in de Batcave
Nu Wayne Tower veilig is, bezwijkt Superman onder de druk van het zich inspannen terwijl hij nog zwak is. Samen verslaan de rest van de Justice League (en Robin) Joker en Lex. Uiteindelijk moet Batman toegeven dat de gecombineerde dreiging van Joker en Lex teveel was voor hem en Robin om alleen te overwinnen.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

Terwijl ze zich een weg banen door de riolen om Killer Croc te vinden, leert Batman Robin zijn emoties te overwinnen voordat ze hun misdaadbestrijding in de weg staan. Nadat Croc is ontsnapt, keert het Dynamic Duo terug naar de Batcave waar Batman een vreemd object in de lucht ontdekt en kort daarna de controle over zichzelf verliest en Robin en Alfred aanvalt. Batman herwint zichzelf net als Robin een oprechte toespraak houdt waarin hij hem smeekt om hun partnerschap te herinneren, maar Batman weigert te erkennen dat dit hem heeft gered, in plaats daarvan legt hij uit dat het het resultaat was van een elektrische schok.

Kort daarna ontdekt Batman wat er van Killer Croc is geworden als een noodsignaal van Martian. Manhunter informeert hen dat een team van superschurken bestaande uit Croc, The Joker, Lex Luthor, Cheetah, Solomon Grundy en Firefly die zichzelf het Legion of Doom noemt, is geïnfiltreerd. de Wachttoren. Batman en Robin gaan de ruimte in waar ze Superman, Wonder Woman, The Flash en Cyborg ontmoeten en erin slagen de Wachttoren te heroveren, de schurken te verslaan en Green Lantern en The Martian te redden. Echter, een grotere dreiging duikt al snel op als de bron van Batmans mind control blijkt dat hij Brainiac is, een superintelligente buitenaardse androïde die van plan is de kracht van het Lantern Corps te gebruiken om de aarde te verkleinen en aan zijn verzameling toe te voegen. Brainiac neemt de controle over

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD