De verschillende versies van de Funko Pop!

Misschien heb je hier en daar wel eens gehoord over "exclusives", of zie je ergens een Funko Pop met een wat hogere prijs te koop staan. Welke versies zijn er dan beschikbaar? We gaan het in deze blog uitleggen!

 

1. Normaal
Je hebt ten eerste natuurlijk de normale Funko Pop. Een Funko Pop zoals velen anderen. Herkenbaar aan zijn groot hoofdje met grote zwarte ogen en soms zonder mond.

2. Chase
Een Chase ziet er iets anders uit dan een normale Funko Pop. Vaak hebben chase pops een andere kleur en kun je ze herkennen aan hun unieke chase sticker op de buitenkant van het doosje. Je hebt 1 op 6 kans, of soms zelfs maar 1 op 72 kans om een chase Funko Pop te krijgen, ze worden namelijk door Funko tussen de normale Pop figuren geleverd aan de retailers! Helaas worden deze dan meestal door de retailers apart verkocht voor een hogere prijs.

3. Clear/Translucent

Verkrijgbaar in heel wat minder aantallen dan de gewone Funko Pop, maar erg verzamelwaardig, zijn de clear en translucent Funko Pops! Clear Funko Pops zijn helemaal transparant en ook in combinatie met bloed spetters of als chase verkrijgbaar. De translucent Funko Pops zijn doorzichtig, maar hebben vaak een blauwige gloed. Soms zijn alleen bepaalde delen van het lichaam doorzichtig.

 

4. Metallic

Een Metallic Funko Pop is een normale Funko Pop, met dezelfde kleuren en design, in een mooie afwerking van metaalachtige verf! De Metallic Funko Pops zien er hierdoor robotachtig uit.

5. Chrome

Chrome Funko Pops zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, inclusief goud, zilver, paars, groen etc. Als de chrome Pops op de markt komen kun je ze nog redelijk makkelijk kopen, maar na een tijdje wat moeilijker verkrijgbaar!

6. Bloody (Blood Splattered)

Deze Funko Pops hebben meestal bloed spetters over hun lichaam, gezicht en wapen. Meestal te zien bij de horror Funko Pops!

7. Flocked
Een "flocked" Funko Pop betekent dat hij bedekt is met zachte, pluizige vezels. De vezels zijn klein en voelen aan als fluweel of vilt. Veel Funko pops hebben zogenaamde "limited edition flocked chase" varianten, waarbij alleen de chase Funko Pop is geflockt, maar er zijn ook standaard, niet-chase flocked Funko Pops.

8. Glow in the Dark


Glow in the Dark spreekt voor zich, deze Funko Pops lichten op in het donker! Terwijl sommige Funko Pops helemaal Glow in the Dark zijn, zijn er ook Funko Pops verkrijgbaar waarbij alleen een bepaald deel oplicht.

9. Vaulted
Sommige Funko Pops zijn vaulted. Dit betekend dat Funko is gestopt met het produceren van deze Funko Pops. Soms komt Funko, na een aantal jaar, met een nieuwe versie van de vaulted Funko Pop. Vaak is dit met een andere kleur op het doosje.

10. Exclusive

Soms heeft een retailer of een beurs een exclusieve Funko Pop te koop. Deze zijn dan alleen bij deze retailer of beurs te koop. Vaak zijn de beurs Funko Pops na een tijdje, denk hierbij aan Comic Con, beperkt beschikbaar bij de retailers. Exclusieve Funko Pops zijn vaker wat moeilijker te krijgen en zijn iets meer waard.

11. Sepia
Sepia Funko Pops hebben een roodbruine kleur. Een sepiatint kun je het beste vergelijken met een oude foto, de kleuren zijn niet helemaal zwart wit maar wel erg grauw.

12. Scented


 

Er zijn in de afgelopen jaren wat enkele Funko Pops uitgebracht met een unieke geur, nu zijn er nog maar weinig van te vinden, maar we zien wel steeds meer scented Funko Pops verschijnen! De scented Funko Pops hebben een sticker op het doosje waarop staat dat ze ''scented'' zijn.

13. Diamond
De Diamond Funko Pops zijn eigenlijk gewone Funko Pops, maar dan met glitterverf! Ze zijn erg populair en je kunt ze herkennen aan een Diamant sticker op het doosje.

14. Zwart-Wit
Zoals de naam het al zegt, dit zijn Funko Pops met een monochroom (Zwart-Wit) ontwerp.ZO! Nu ben jij helemaal up to date over de verschillende versies van de Funko Pop! Welke van deze verschillende Funko Pop versies verzamel jij het liefst? Wij horen het graag in de reacties!

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD