De LEGO Woonkamer

"LEGO is ons leven"

"We hebben al te weinig ruimte", vertelden Maico en Astrid Arts enkele jaren geleden aan Kim Lian van der Meij. De presentatrice was bij hen in Oss op bezoek voor het TV programma "verzamelkoorts". Sinds hun verhuizing naar Boerdonk heeft het stal alle ruimte voor hun uit de hand gelopen hobby: LEGO... en iedereen mag komen kijken in hun LEGO Woonkamer

Sinds hun verhuizing van Oss naar Boerdonk is de ruimte waar ze hun LEGO kunnen laten zien fors vergroot, van 500M3 naar 1.300M3. Ideaal dus!

Zelf wonen ze op de benedenverdieping, maar het gaat om de eerste verdieping. Daar is, over het hele oppervlakte van het pand een woonkamer ingereucht vol met LEGO. "We beleven zo veel plezier aan LEGO, en dat willen we graag delen met anderen", aldus Maico en Astrid. 

Dat delen van het plezier van LEGO is ook de reden waarom Maico zo'n 30 weekenden per jaar van huis is. Hij gaat graag naar LEGO beurzen en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. 

 De liefde voor LEGO begin bij Maico al voor zijn tiende verjaardag. Hij kreeg een rode LEGO tractor (voor de kenners: 851), en was verknocht aan het bouwen. Er kwamen steeds meer LEGO sets bij en toen hij Astrid leerde kennen, was zijn verzameling al aardig groot.

Astrid had niet zo beel met LEGO voor ze Maico leerde kennen. Maar toen ze op huwelijksreis gingen naar LEGO land, sloeg ook bij Astrid de LEGO koorts toe. Ze hebben beiden hun eigen voorkeur voor LEGO sets, Maico is fanaat van LEGO Technic, Astrid meer van de kleurrijke Disney, Click-It en Friends sets. 

Alles in hun pand ademt LEGO... Er staan LEGO vaasjes op tafel, gebouwd van groene steentjes. Deze set hebben ze aangeschaft bij 2TTOYS, de LEGO winkel in Den Bosch waar Maico en Astrid wel eens te vinden zijn. Met Simone en Menno hebben ze een mooie vriendschap opgebouwd die ontstaan is uit hun aller enthousiasme voor LEGO, maar inmiddels verder gaat dan praten over de bouwblokjes.

Astrid heeft een trimsalon voor honden aan huis, en vindt ontspanning in LEGO. Samen met Maico willen ze alle sets nog op thema gaan zetten en een speurtocht uitzetten waardoor kinderen die de LEGO huiskamer komen bezoeken op een leuke, speelse manier kennis kunnen maken met LEGO. 

De LEGO woonkamer is in pricipe 5 dagen per week open. Op maandag, dinsdag en donderdag van 15:00 tot 17:00, op vrijdag van 15:00 tot 21:00 en op zondag van 13:00 tot 21:00. De toegang is gratis! Omdat de LEGO Woonkamer hun hobby is, kunnen openingstijden veranderen. Het is daarom wenselijk om voor een bezoek te bellen met 06-43157087 of 06-33313256.